Klantcase: uitbreidingsinvestering bij OPCW

Vanwege de grote tevredenheid over de kosten- en energiebesparende werking van onze PCM koeling, heeft OPCW ons benaderd om nog twee extra 6kW PCM Power units te plaatsen.

Over OPCW

Het OPCW, gevestigd in Den Haag en opgericht in 1997, is bekend om haar inzet om de wereld te bevrijden van chemische wapens. Het houdt toezicht op het wereldwijde streven om chemische wapens permanent en verifieerbaar te elimineren.

De klantvraag: energiebesparing

Het OPCW heeft een MER-ruimte die het hele jaar door, 24/7 gekoeld moet worden. De vorige DX-koeling is minder energiezuinig dan onze PCM koeling. Na het zien van de resultaten van de eerder geplaatste 6kW Power units, besloot OPCW om nog twee PCM Power units te installeren om de serverruimte te koelen.

Hoe werkt PCM koeling?

PCM staat voor Phase Change Materials, oftewel faseovergangs materialen. Een bekend voorbeeld van een PCM is water: het bevriest bij nul graden Celsius en smelt weer boven deze temperatuur. Onze PCM werkt rondom een temperatuur van 25 graden Celsius. Tijdens de faseovergang van vast naar vloeibaar (en andersom) kan PCM grote hoeveelheden warmte of koude opslaan en vrijgeven wanneer de omgevingstemperatuur dit vereist. Deze warmte en koude worden opgeslagen in PCM-panelen, die onderdeel zijn van de Duraflow PCM Power unit. Dit proces vereist minimaal elektrisch vermogen; alleen de ventilatoren in de Power unit gebruiken (minimaal) stroom om de geconditioneerde lucht te verplaatsen. Goed voor het milieu en de portemonnee dus!

Klanten met een PCM Power Unit van Duraflow:

Benieuwd welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen?

Reken uit hoeveel energie je jaarlijks kunt besparen met onze besparingscheck. Direct enthousiast geworden? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of 085 – 235 2350. Wij helpen je graag!

Contact website