Innovatieve Energiebesparende Producten

Een innovatieve energiebesparende techniek voor het koelen van ruimten

PCM Koeling (Phase Change Material)

PCM staat voor Phase Change Material. Water is een van de bekendste PCM’s. PCM-koeling maakt gebruik van de faseovergang van een vaste naar een vloeibare aggregatie-toestand. PCM’s koelen de omgeving door warmte-opslag tijdens het smelten van vast naar vloeibaar en verwarmen de omgeving door warmte-afvoer tijdens het stollen van vloeibaar naar vast.

Het eerste PCM ontwerp, voor het gebruik maken van energie uit een faseovergang, stamt uit het einde van de 19de eeuw. Toen gebruikte men verpakt ijs om producten langer te kunnen bewaren. Duraflow is er in geslaagd een faseovergang slim toe te passen waardoor het mogelijk is geworden om iedere ‘warme’ ruimte te koelen en het elektrisch opgenomen vermogen extreem te verlagen. Hierdoor ontstaat een hoge energiebesparing en zeer lage CO2-uitstoot.

U realiseert op eenvoudige wijze energiebesparing en een zeer lage CO-2 uitstoot.

Onderhoudsarm met een extreem lange levensduur (>25 jaar), geluidloos en slijten niet.

Kleinere installatie voor airconditioning en verwarming van uw bedrijfspand.

Koel uw ruimte middels de innovatieve ontwikkelde PCM toepassing van Duraflow.

PCM Koeling Power Unit

Klimatiseer uw ruimte! Zoals een serverruimte of datacenter. Duraflow is er in geslaagd een faseovergang slim toe te passen waardoor het mogelijk is om de temperatuur van iedere ‘warme’ ruimte te koelen en het vermogen te minimaliseren. Hierdoor ontstaat een hoge energiebesparing, zeer lage CO2-uitstoot en minder onderhoud.

De PCM Power Unit is beschikbaar in twee uitvoeringen:

  1. Cross flow uitvoering: met thermische gedreven verdringingsstromen.
  2. Down flow uitvoering: met de luchttoevoer via het vloerplenum.

Installaties mogelijk vanaf 3 tot 500 kiloWatt.

PCM Koeling PowerUnit

Interesse of vragen?

Duraflow-contactBent u geïnteresseerd in PCM koeling? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!