Innovatieve Energiebesparende Producten

Datacenter koeling

Voor datacenter koeling is Duraflow er in geslaagd een faseovergang slim toe te passen waardoor hoge energiebesparingen mogelijk is. Met deze duurzame en energiebesparende oplossingen is het mogelijk warme ruimtes te koelen én het elektrisch opgenomen vermogen extreem te verlagen. Datacenter koeling kan hierdoor hoge energiebesparing, lage CO2-uitstoot en minder onderhoud opleveren. Duraflow biedt met PCM koeling een innovatieve energiebesparende techniek voor het koelen van verschillende ruimten.

PCM powerunits

Efficiënte datacenter koeling

Vijf voordelen

Datacenter koeling moet constant, betrouwbaar en efficiënt zijn. Datacenter koeling kan door een geavanceerd stappenplan energieverspilling tegen gaan. Naast energieverspilling staat ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Na plaatsing van onze PCM Power Unit of andere koelsystemen, ervaren onze klanten essentieel voordelen:

 • Aanzienlijk verlaagde energiekosten
 • Beperken schadelijke broeikasgassen
 • Vermijden van energieverspilling
 • Nagenoeg onderhoudsvrij
 • Lange levensduur

PCM-koeling

water als duurzaam koelingstechniek

Een innovatieve manier voor het koelen van ruimten is PCM, ofwel Phase Change Materials. Bij PCM-koeling worden materialen door middel van de faseverandering (van vloeibaar naar vast en andersom) gebruikt om warmte of kou vast te houden en af te staan. Water is een van de bekendste PCM’s en hierbij wordt de energie opgeslagen voor een later moment. Duraflow is er in geslaagd deze PCM-techniek toe te passen waardoor datacenter koeling duurzaam en efficiënt te onderhouden is. Voorbeelden van onze koelingstechnieken zijn: PCM Power Unit en PCM Klimaatplafonds.

Controle temperatuur én luchtvochtigheid

Zelfs bij stroomstoringen

Door middel van de slimme toepassing van de faseovergang, is het mogelijk een ruimte te koelen op een duurzame manier. Door de temperatuur op een efficiënte manier te onderhouden wordt het elektrisch vermogen geminimaliseerd én de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte geneutraliseerd. Het energetisch voordeel wordt bereikt door bij lage buitentemperaturen en ‘s nachts de PCM’s te laden. Ook in het geval van een stroomstoring zal de PCM Power Unit het tegen te hoge temperaturen beschermen.

De techniek

Werking van de PCM Power Unit

De PCM Power Unit van Duraflow werkt door middel van de Phase Change Materials energieopslag. De PCM’s zijn geïntegreerd in de Close Control Unit. Datacenter koeling is op deze manier zeer bedrijfszeker, energiebesparend, en onderhoudsarm. De manier waarop de energie opgeslagen wordt voor het koelen en warmen van serverruimtes en datacenters is bijzonder duurzaam. De PCM Power Unit gebruikt de goed gezuiverde buitenlucht en koelt of verwarmt aanvullend waardoor de temperatuur én relatieve luchtvochtigheid in een datacenter goed wordt gestabiliseerd.

 • ‘S nachts en bij lage temperaturen wordt het PCM automatisch weer geladen voor een komende warme periode.
 • Wanneer de temperatuur te laag is wordt de juiste basistemperatuur bereikt d.m.v. het mengen.
 • De opgeslagen PCM-energie wordt bij hoge temperaturen gebruikt om de temperatuur binnen de ruimte te stabiliseren.

Drie unieke regelkringen:  

temperatuur – vocht – lucht

De PCM Power Unit bevat drie unieke regelkringen:

 1. Een luchttoevoertemperatuurregeling.
 2. Een temperatuurregeling over de ICT-apparatuur/servers: mogelijk van 7,5 tot 10 graden Celsius. Deze regelkring waarborgt de juiste temperatuur, ongeacht of deze wel of niet over eigen ventilatoren beschikken.
 3. Een calamiteitenschakeling ter voorkoming van schokken in temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Het kan worden aangesloten op een UPS (Uninterruptible Power Supply) dankzij een zeer laag vermogen, of kan van een eigen elektrisch noodstroomvoorziening worden voorzien.

Stapsgewijs

Een PCM Power Unit koelt een ruimte op de volgende wijze:

 • PCM-materiaal wordt ontladen en de luchttoevoer verwarmd in verband met de relatieve luchtvochtigheid
 • De buitenlucht wordt rechtstreeks gekoeld door de bypass/mengregeling
 • Inclusief een extra koelbatterij wordt er aanvullend voorgekoeld (optioneel)

Duurzame innovaties op maat

Wij hebben de afgelopen jaren verschillende uitdagende projecten aan ons portfolio mogen toevoegen. Met als direct gevolg dat we hiermee een zeer uiteenlopend klantenbestand hebben opgebouwd. Dit maakt het mogelijk dat wij met onze brede ervaring in duurzame oplossingen, in staat zijn uw aanvraag geheel op maat aan te bieden.

PCM Cooling Units

Interesse of vragen?

Duraflow-contactBent u geïnteresseerd in de PCM Power Unit van Duraflow voor datacenter koeling? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!