Tennet Logo Duraflow

Tennet Station de Weel

Project de Weel is een gezamenlijk project van TenneT en Liander. Het bestaande 50 kV-net van Liander in de kop van Noord-Holland is aan het einde van de technische levensduur. Ook is de capaciteit niet meer voldoende om toekomstige capaciteitsvragen op te lossen. Om dit knelpunt op te lossen is er een nieuw 150/20 kV-hoogspanningsstation gebouwd.

De transformatoren op station de Weel staan sinds 20 december onder spanning. Een belangrijke stap voor het in gebruik nemen van het station. Om de bedieningsruimte van het station te voorzien van koele lucht heeft Duraflow In opdracht van HOMIJ, 3 stuks duurzame PCM Power units geïnstalleerd. Het werkingsprincipe van de PCM Power unit is eenvoudig, bijzonder duurzaam en efficiënt.

Werkingsprincipe PCM Power unit

De Duraflow PCM-Power unit staat garant voor een stabiele temperatuur en relatieve luchtvochtigheid, gaat extreem lang mee en genereert een uitstekende energiebesparing en CO2-uitstoot reductie. Daarnaast heeft ook dit project een economisch verantwoorde terugverdientijd.

Crossflow PCM Unit
Energiebesparing Tennet PCM Koeling

Temperatuur- en relatieve luchtvochtigheid meting bij ingeschakelde PCM Power unit

Traditionele koeling

Energieverbruik

kw 56.750

per jaar

CO2 uitstoot

kg 36.831

per jaar

Energiebesparing

% 0

per jaar

PCM koeling

Energieverbruik

kw 1.570

per jaar

CO2 uitstoot

kg 1.019

per jaar

Energiebesparing

% 97

per jaar

INTERESSE OF VRAGEN?

Duraflow-contactBent u geïnteresseerd? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!

Contact website