ZorgSaam Ziekenhuis

Is een Zorggroep onderdeel van de ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. Het is een ziekenhuis met drie locaties in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Locatie De Honte in Terneuzen is de grootste locatie. Het ziekenhuis in Terneuzen werd in 1988 in gebruik genomen ter vervanging van het Liduinaziekenhuis in Hulst, het Elisabethziekenhuis in Sluiskil en het Julianaziekenhuis in Terneuzen. De andere locaties zijn Antonius in Oostburg en polikliniek Liduina in Hulst.

De uitdaging

De Main Equipment Room (MER) van Zorgsaam De Honte fungeert als de hoofd IT-locatie van het gebouw. Het is het overgangspunt van de spraak- en databekabeling die het gebouw binnenkomen en verder worden doorverbonden naar de andere equipment rooms. De belangrijkste kast voor telecommunicatie bevat elektronische apparatuur die we vroeger zouden omschrijven als de telefooncentrale. Het is de telecommunicatiekast van het gebouw. Hetzelfde geldt voor de dataverbinding. Glasvezel of koperen kabels komen in de MER binnen en worden van daaruit gedistribueerd. De backbone bekabeling van het netwerk is de start en verbindt alle andere equipment rooms met elkaar.

ZorgSaam-PCM

Duraflow ervaar ik als een technisch goed onderlegd innovatief bedrijf.
Doelgericht adequaat probleemoplossend.

Jeroen van der VliesProjectleider Zorgsaam Terneuzen
PCM Panelen Duraflow

De PCM koeling installatie

Bij technische innovaties is het helaas zo dat het niet altijd direct lukt om een installatie goed te laten werken. Wij danken daarom de betrokken medewerkers van ZorgSaam voor het ‘engelengeduld’ dat zij hebben gehad met de vele aanpassingen, inregelingen en software updates die wij hebben moeten uitvoeren alvorens de PCM-installatie in perfecte staat te krijgen.

De Duraflow Power unit(s) zijn gedimensioneerd op een binnenklimaat klasse A1 volgens ASHRAE TC9.9

PCM-Power-Units-ASHRAE

Onderstaande grafiek van een duurmeting aan de PCM-installatie bewijst dat de Duraflow PCM Power unit voldoet aan de gestelde ASHRAE afspraken.

PCM-installatie-grafiek

Traditionele koeling

Energieverbruik

kWh 193.420

per jaar

CO2 uitstoot

kg 125.530

per jaar

Energiebesparing

% 0

per jaar

PCM koeling

Energieverbruik

kWh 6.300

per jaar

CO2 uitstoot

kg 4.090

per jaar

Energiebesparing

% 97

per jaar

INTERESSE OF VRAGEN?

Bent u geïnteresseerd? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!

Contact website