Aviko Rixona Oostrum

Aviko Rixona is een dochteronderneming van Aviko en maakt deel uit van Royal Cosun, een internationaal gerenommeerde groep van bedrijven gespecialiseerd in de productie van voedingsingrediënten en natuurlijke voeding. In de afgelopen 60 jaar is Rixona uitgegroeid tot een toonaangevende producent van gedroogde aardappelgranules en aardappelvlokken.

Deze producten worden geleverd aan de snackindustrie, de foodservice- en retailsectoren, de bakkerijsector, de vlees- en visindustrie en aan producenten van soepen en sauzen in meer dan 60 landen op 5 continenten.

Besparen met een PCM Power Unit van Duraflow

Aviko Rixona Oostrum heeft in april van dit jaar Duraflow de opdracht gegeven voor de levering van een 6 kW PCM Power unit, die zal worden geïnstalleerd in een nieuw te bouwen MCC-ruimte (Motor Control Center).

Installatie van de PCM-unit is een belangrijke stap voor Aviko Rixona Oostrum in de richting van duurzaam en kostenbesparend koelen van ‘warme ruimtes’. Door de nieuwe MCC-ruimte te voorzien van deze betrouwbare koeling, zal de fabriek in staat zijn om haar energieverbruik en CO2 uitstoot te reduceren en tegelijkertijd haar ecologische voetafdruk te verkleinen.

De besparingen

Door deze investering zal er jaarlijks bijna 17.000 kWh aan energie worden bespaard, wat neerkomt op een CO2-reductie van bijna 12 ton per jaar.

Deze besparingen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar zullen op de lange termijn ook leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen, waarbij de totale besparing over de levensduur (ofwel: Total Cost of Ownership) €63.000 bedraagt.

Klanten met een PCM Power Unit van Duraflow:

Interesse of vragen?

Bent u geïnteresseerd in PCM koeling voor uw eigen bedrijf? Wij zijn direct bereikbaar op: 085 – 235 2350. Wij helpen u graag verder!