Netbeheerder Stedin voorziet 2,3 miljoen klanten het hele jaar door thuis, onderweg en op het werk van energie. Omdat ook de komende generaties van het energienet gebruik moeten kunnen maken, gaat Stedin over op schone energie. Energie uit bronnen die niet opraken en die de planeet niet uitputten of vervuilen. Dit vraagt om flinke aanpassingen van het energienet.

De missie van Stedin: samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie.

Duurzame ambities van Stedin

Stedin maakt niet alleen duurzame beslissingen op het gebied van energievoorziening, maar kijkt ook kritisch naar de eigen handelingen wat betreft sociale en duurzame bedrijfsvoering. Zo willen ze steeds minder CO2 en fijnstof uitstoten, circulair met grondstoffen omgaan, de biodiversiteit verbeteren én iedereen gelijke kansen bieden.

18kW PCM Power Unit voor twee hoogspanningsstations

Een verduurzaming van de hoogspanningsstations in Zoetermeer en Klaaswal draagt bij aan de realisatie van de duurzame (bedrijfs)ambities. In beide stations van Stedin worden PCM Power Units van Duraflow geïnstalleerd.

Duraflow plaatst drie 6kW PCM Power Units voor Stedin. De PCM Power Units worden door Duraflow geleverd, geplaatst en ingesteld voor het optimale resultaat.

PCM staat voor Phase Change Materials, waarmee de serverruimte (MER) op duurzame en energiezuinige wijze wordt gekoeld. De apparatuur van Duraflow slaat grote hoeveelheden warmte of koude lucht op en staat het pas weer af wanneer de omgevingstemperatuur daarom vraagt, waardoor veel energie wordt bespaard.

Wij danken Ronald de Graaf, Bert Ouwerkerk, Guus de Haas en Joeri van der Snee van Stedin voor de opdracht.

De plaatsing van PCM Power Units bij hoogspanningsstations Zoetermeer en Klaaswaal gaat deze besparingen voor Stedin opleveren:

49.932 kWh

Elektriciteitsbesparing p.j.

32.405 kg

CO2 reductie p.j.

€ 10.096

Kostenbesparing p.j.

2,6 jaar

Terugverdiendtijd

Klanten met een PCM Power Unit van Duraflow:

Interesse of vragen?

Bent u geïnteresseerd in PCM koeling voor uw eigen bedrijf? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!