Work in progress!  Gemeente Nijmegen

By 10 november 2020Nieuws

Na veel ervaring opgedaan te hebben met de installatie van kleine PCM Power units in kleine serverruimtes, werken wij nu hard aan de duurzame wereldprimeur om ook op een uiterst duurzame wijze een grote serveruimte te koelen!

Nog een paar dagen voordat we ons prestigieuze PCM-project bij de Gemeente Nijmegen gaan opleveren.

In de Main Equipment Room (MER) van de Gemeente Nijmegen aan de Nieuwe Dukenburgseweg worden binnenkort de uit 2012 en 2013 daterende, Lennox DX-koelmachines met een gemiddeld opgenomen elektrisch vermogen van 19 kiloWatt, buiten werking gesteld en zal de koeling van deze ruimte volledig worden overgenomen door de door Duraflow geïnstalleerde PCM Power unit.

Na inschakeling van deze PCM-unit zal het jaarlijks energieverbruik voor het koelen van deze ruimte met meer dan 90% (160.000 kWh) zijn afgenomen. Daarnaast zal de jaarlijkse CO2-uitstoot met 104 ton worden gereduceerd.

Met deze, door de overheid erkende energiebesparende maatregel komt de jaarlijkse energiebesparing en reductie van CO2-uitstoot voor de Gemeente Nijmegen overeen met het elektriciteitsverbruik en CO2-uitstoot van 53 gemiddelde huishoudens.