Radio Nederland Wereldwijd investeert in duurzame PCM-koeling

By 22 april 2020Nieuws

Van 1947 tot 2012 was RNW Media de Radio Nederland Wereldomroep, de Nederlandse internationale publieke omroep gefinancierd door het Ministerie van Cultuur en Onderwijs. In 2013 is RNW Media geherstructureerd en is het een mediaorganisatie voor vrije meningsuiting geworden met financiering van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het organisatieprogramma Free Speech eindigde in 2016 en markeerde een verdere transitie voor RNW Media. RNW Media richt zich zowel op het betrekken van jongeren – voornamelijk in de digitale ruimte – als op het beïnvloeden van de samenlevingen van jongeren. Onze aanpak is gebaseerd op voortdurende innovatie met behulp van de modernste mediatools en -methoden.

Het Media Park te Hilversum wordt vanaf 2030 gepositioneerd als toonaangevende bestemming voor kenniscreatie op mediagebied. Duurzaamheid en leefbaarheid zijn twee hele belangrijke elementen.

In navolging van AVROTROS heeft nu ook RNW Media besloten om de huidige koeling van de serverruimte te vervangen voor een duurzame en kostenbesparende Duraflow PCM Power unit. Wij danken Frank Mulder voor het gunnen van deze opdracht.