Juist nu! In deze onrustige tijd investeren de hogescholen NHL Stenden en de Christelijke Hogeschool Ede in kostenbesparing, CO2-reductie en duurzaamheid. Ook vanuit economisch oogpunt bezien is het bijzonder interessant om in Duraflow PCM-producten voor het koelen van warme ruimte(s) te investeren. Dit blijkt maar weer uit de uitstekende terugverdientijd van beide projecten.

Duurzaam NHL Stenden

In alles wat de hogeschool doet, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Je komt het daarom ook overal tegen. Van duurzaam onderwijs dat studenten opleidt om wicked problems aan te pakken tot lectoraten die een zichtbare impact maken. En van zonnepanelen op onze daken tot de zero food-waste policy op onze vestiging op Terschelling. Ook de Main Equipment Room (MER) van NHL Stenden zal binnenkort worden voorzien van duurzame PCM Power units. Hierdoor hoeven 1.330 bomen een jaar lang de door de PCM Power unit gereduceerde CO2-uitstoot niet in hun biomassa op te nemen. De terugverdientijd van dit project is korter dan 3 jaar!

Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

Heeft in 2015 vierhonderd zonnepanelen geplaatst op het dak van het hoofdgebouw. De zonnepanelen leveren op jaarbasis de hoeveelheid stroom op vergelijkbaar met het stroomverbruik van 25 huishoudens. De te installeren PCM Power unit in de MER genereert een elektriciteitsbesparing vergelijkbaar met het stroomverbruik van 6 huishoudens per jaar. Ook dit project heeft een mooie terugverdientijd van 3 jaar.

Wij danken, Niels Oegema, Pieter Plug en Henk Langerak voor het gunnen van deze opdrachten.