Duraflow heeft opnieuw drie opdrachten ontvangen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor de rioolwaterzuiveringsinstallaties. Het betreft de locaties in Beverwijk, Geestmerambacht en Wieringermeer.

Om de ruimtes te koelen waar de frequentieomvormers staan opgesteld worden, -in plaats van (DX) koeling, duurzame Duraflow PCM Power Units geïnstalleerd. Hiermee wordt een grote slag geslagen in het verduurzamen van deze ruimtes. Met de opdrachten wordt de samenwerking tussen de twee organisaties geïntensiveerd, nadat eerder ook de werkzaamheden voor locaties Ursem, Wieringerwerf en Katwoude van start gingen.

Duraflow bedankt Klaas Klein en Ron de Vries (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) voor het gunnen van deze opdrachten.

De werkzaamheden zullen de komende tijd worden uitgevoerd. Na oplevering van de werkzaamheden aan de locaties Beverwijk, Geestmerambacht en Wieringermeer realiseert de organisatie een totale energiebesparing van 320.000 kWh en een CO2 reductie van 206 ton per jaar.