Hoogheemraadschap Hollands-Noorderkwartier

Duurzame investeringen in de toekomst

Komende jaren investeert Hoogheemraadschap Hollands-Noorderkwartier flink in rioolwaterzuiveringsinstallaties, zonnepanelen en gemalen. Ook start HHNK met een programma waarin HHNK het watersysteem robuuster, flexibeler, toekomstbestendig en energiezuiniger maakt. Al deze investeringen staan in het teken van de kerntaken: veilig, schoon en voldoende water. Taken die vanwege klimaatverandering urgenter, kostbaarder en ingewikkelder worden.

Datacenter koeling

Duraflow installatie Downflow PCM Power units Schakelruimte RWZI Wervershoof

Rioolwaterzuiveringsinstallatie te Wervershoof

Binnen dit kader heeft Duraflow in opdracht van HHNK haar PCM Power units geïnstalleerd en het project succesvol afgerond en opgeleverd.

Industriële apparatuur wordt steeds complexer, het aantal functies neemt toe en daarmee ook de warmteontwikkeling. Het vervelende is dat de betrouwbaarheid en levensduur van elektrische en elektronische componenten afnemen met de temperatuur waarop deze moeten functioneren.

Om o.a. de aanwezige frequentieregelingen en het harmonischen filter in de schakelruimte van de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) te Wervershoof duurzaam te koelen, heeft Duraflow haar PCM Power units geïnstalleerd.

Wij danken Rudy Petiet, Ron de Vries en Mark Hazebroek voor de ondersteuning en het vertrouwen dat zij hebben gehad tijdens de uitvoering van dit unieke project.

Meer informatie

Controle over temperatuur en luchtvochtigheid, zelfs bij stroomstoringen

Bedrijfszekerheid, energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het beheren en klimatiseren van (industriële) schakelruimtes. Dankzij de technische toepassing van de faseovergang van vast naar vloeibaar in de Duraflow-PCM Power unit, is het mogelijk om de temperatuur in ruimtes duurzaam te koelen zonder daarbij afhankelijk te zijn van veel elektrisch vermogen zoals bij traditionele koeling. Alleen de ventilator in de Duraflow PCM Power unit heeft stroom nodig om de buitenlucht aan te voeren en de geconditioneerde lucht door de ruimte te verspreiden.

Dankzij de zelfvoorzienende werking van de duurzame PCM-koeling van Duraflow, is het systeem niet volledig afhankelijk van elektrisch vermogen. Dus zelfs in het geval van een stroomstoring wordt de ruimte gekoeld.

Aangezien de PCM-datacenterkoeling van Duraflow een minimale COP (Coëfficiënt Of Performance) van 25 à 30 bezit, kan deze direct worden aangesloten op de Uninterruptible Power Supply (UPS) waardoor het aantal noodstroomaggregaten tot een minimum kan worden beperkt. Wanneer de stroom uitvalt, neemt de noodstroomvoorziening het direct, zonder vertraging, over zodat de servers altijd gekoeld blijven.

Contact opnemen
datacenter koeling

Duraflow installatie Downflow PCM Power units Schakelruimte RWZI Wervershoof

Traditionele koeling

Energieverbruik

kWh 157.000

per jaar

CO2 uitstoot

kg 101.890

per jaar

Energiebesparing

% 0

per jaar

PCM koeling

Energieverbruik

kWh 2.365

per jaar

CO2 uitstoot

kg 1.535

per jaar

Energiebesparing

% 98,5

per jaar

INTERESSE OF VRAGEN?

Bent u geïnteresseerd? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!

Contact website