Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Zo liggen er zonnepanelen op groene daken op gemeentelijke gebouwen en rijden er inmiddels al heel wat elektrische gemeente-auto’s rond. De Main Equipment Room (MER) van het gemeentehuis aan het Oranjeplein fungeert als de hoofd IT-locatie van het gebouw. Voor deze ruimte heeft Duraflow de mooie opdracht gekregen om haar duurzame energiezuinige PCM Power unit te installeren. Het project is onlangs naar tevredenheid opgeleverd. Daarnaast heeft dit project een uitstekende terugverdientijd. (< 5 jaar)

Duurzame oplossing

Onze PCM Power unit is een uiterst duurzame oplossing om de CO2-uitstoot in steden en gebouwen aanzienlijk te verlagen. SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn bepaald door de Verenigde Naties (VN). Met de installatie van de PCM Power unit en oplevering van dit project voldoet gemeente Pijnacker-Nootdorp voor deze ruimte aan doel 11 van de te behalen targets.

Neem contact op
Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Voordelen Duraflow PCM Power Unit

  • ICT-apparatuur in gebouwen en (micro) datacenters zijn grote energiesleurpers. De kostbare ICT-apparatuur moet constant worden gekoeld en dus is er 24/7/365 een koelvraag. Onze PCM Power unit(s) gebruiken enkel buitenlucht als koudemiddel.
  • De meeste traditionele koelmachines werken met een giftig, explosief of verstikkend koudemiddel, waarvan de Europese gemeenschap wettelijk heeft vastgelegd dat deze schadelijke stoffen de komende jaren uitgefaseerd moeten worden. Een Duraflow PCM Power unit bevat geen explosieve, verstikkende of milieubelastende koudemiddelen.

Traditionele koeling

Energieverbruik

kWh 59.600

per jaar

CO2 uitstoot

kg 38.680

per jaar

Energiebesparing

% 0

per jaar

PCM koeling

Energieverbruik

kWh 1.850

per jaar

CO2 uitstoot

KG 1.200

per jaar

Energiebesparing

% 96

per jaar

INTERESSE OF VRAGEN?

Kyle Loerakker PCM koelingBent u geïnteresseerd? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!

Contact website