AVROTROS

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Sinds 2014 zijn AVRO en TROS gefuseerd en maken ze kwalitatieve en duurzame programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Bekende programma’s zijn ‘Beste Zangers’, ‘Dit was het nieuws’, ‘Draadstaal’, ‘Flikken Maastricht’, ‘Hunted’, ‘Ik vertrek’ en ‘Wie is de Mol?’.

AVROTROS is zich als publieke omroep zeer bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid, niet alleen programma-inhoudelijk maar vooral ook maatschappelijk. AVROTROS werkt dagelijks aan het realiseren van 5 idealen, waaronder het bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Naast veilig en rechtvaardig ook een duurzame en schone samenleving. Daarom is de keuze voor een duurzame koelinstallatie in de serverruimte geen gekke keuze. Hiermee bespaart de publieke omroep niet alleen kosten, maar ook energie en co2-uitstoot.

24kW PCM Power Unit voor AVROTROS

Voor AVROTROS mocht Duraflow een 24kW (4x 6kW) PCM koelinstallatie plaatsen. Deze PCM Power Unit bestaat uit 1.152 PCM panelen.

PCM staat voor Phase Change Materials, waarmee de serverruimte (MER) op duurzame en energiezuinige wijze wordt gekoeld. De apparatuur van Duraflow slaat grote hoeveelheden warmte of koude lucht op en staat het pas weer af wanneer de omgevingstemperatuur daarom vraagt, waardoor veel energie wordt bespaard.

Op de afbeelding: De door Duraflow geplaatste 24kW PCM Power Unit.

Meer informatie
AVROTROS pand
PCM Power Units AVROTROS

90% besparing door PCM

Ook Duraflow heeft een bijdrage geleverd om het hoofdkantoor te verduurzamen. Duraflow heeft de nieuwe serverruimte in het pand voorzien van een PCM koeling. PCM staat voor Phase Change Material, ofwel faseovergangsmaterialen. PCM is in staat om grote hoeveelheden warmte of koude op te slaan en pas weer af te staan wanneer de omgevingstemperatuur daarom vraagt.

De PCM Power unit van Duraflow zorgt voor een duurzame en energiezuinige oplossing voor het koelen de serverruimte van AVRO TROS.

Met de installatie van deze erkende energiebesparende maatregel voldoet het interieurmerk aan haar verantwoordelijkheid en verplichting om de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Meer informatie

Impact door PCM Power Unit Duraflow

Energiebesparing

171.521

kWh

CO2 reductie

111.317

kg

Terugverdientijd

2,5

jaar

Traditionele koeling

Energieverbruik

177.828

kWh

CO2 uitstoot

115.410

kg

Energiebesparing

% 0

p.j.

PCM koeling

Energieverbruik

6.307

kWh

CO2 uitstoot

4.093

kg

Energiebesparing

% 95

p.j.

Wij danken:

Andre Key

Manager ICT & FM bij AVROTROS

INTERESSE OF VRAGEN?

Bent u geïnteresseerd in PCM koeling voor uw eigen bedrijf? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!