Over NHL Stenden Hogeschool

NHL Stenden Hogeschool is een hogeschool voor beroepsonderwijs in het noorden van Nederland. Met meer dan 22.000 studenten uit meer dan 100 landen, daagt NHL Stenden studenten, docenten, onderzoekers en samenwerkingspartners uit om grenzen te verleggen en de samenleving vooruit te helpen.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit waar NHL Stenden als hogeschool voor staat. Duurzame bedrijfsvoering vraagt om duurzame keuzes vastgelegd in beleid. Denk aan de invloed van de Sustainable Development Goals en de klimaatdoelstellingen. Vanuit de behoefte concreet invulling te geven aan dit beleid, kwam NHL Stenden met de PCM-koeling van Duraflow in aanraking.

De klantvraag: duurzame koeling

NHL Stenden had behoefte aan een efficiënte en duurzame manier om hun faciliteiten te koelen. De bestaande systemen waren niet meer toereikend en verbruikten te veel energie. Ze zochten een oplossing die niet alleen kosten zou besparen, maar ook de CO2-uitstoot aanzienlijk zou verminderen.

De oplossing: PCM koeling

Eind 2020 hebben wij een 7,5 kW PCM-installatie bij NHL Stenden Hogeschool geïnstalleerd. Deze installatie levert een energiebesparing van ruim 51.000 kWh per jaar en reduceert de CO2-uitstoot met meer dan 30 ton per jaar. Dankzij deze besparingen was het project binnen 12 maanden terugverdiend.

Ing. Niels Oegema, adviseur en projectleider bij NHL Stenden, is erg tevreden over de resultaten: “De energie die we door deze installatie besparen en de verminderde CO2-uitstoot die we hiermee bereiken, past helemaal in onze duurzame bedrijfsvoering.”

Voordelen van de PCM-installatie:

  • Significante energiebesparing: ruim 51.000 kWh per jaar.
  • Verminderde CO2-uitstoot: meer dan 30 ton per jaar.
  • Snelle terugverdientijd: binnen 12 maanden.

NHL Stenden blijft zich ontwikkelen en draagt actief bij aan een sustainable toekomst, mede dankzij onze duurzame koeling.

Klanten met een PCM Power Unit van Duraflow:

Benieuwd welke energiebesparing jij kunt bereiken?

Doe dan onze besparingscheck en reken uit hoeveel jij jaarlijks bespaart op je energielasten. Direct enthousiast geworden? Wij leggen je graag meer uit over onze PCM-koelingssystemen. Bel ons op 085- 235 2350 of neem contact op via het onderstaande contactformulier. Ons team staat voor je klaar!

Contact website