Jetstone is een samenwerkingspartner voor duurzame werkbladen van graniet, composiet en keramiek. Het bedrijf werkt vaak samen met keukendetaillisten, interieurbouwers en aanverwante bedrijven binnen én buiten Nederland.

Om de internationale groei van het bedrijf verder vorm te kunnen geven, gaat Jetstone uitbreiden met een pand van wel 16.000 m2. De bouw van dit duurzame pand aan de As in Deurne is een aantal maanden geleden gestart.

 

Duraflow PCM Power Units

Zodra het duurzame pand gerealiseerd is, mag Duraflow de serverruimte voorzien van drie PCM Power Units met een capaciteit van 6kW.

PCM staat voor Phase Change Materials, hiermee wordt de serverruimte van Jetstone op duurzame en energiezuinige wijze gekoeld. De apparatuur van Duraflow slaat grote hoeveelheden warmte of koude lucht op en staat het pas weer af wanneer de omgevingstemperatuur daarom vraagt, waardoor veel energie wordt bespaard.

 

Duurzaam pand

De Duraflow PCM Power Units zijn niet de enige items die het Jetstone pand duurzaam maken. Het nieuwe pand van Jetstone krijgt zo’n 6.600 zonnepanelen op het dak en wordt niet aangesloten op het gasnet. Daarnaast verloopt de bouw geheel volgens de laatste duurzame mogelijkheden.

De oplevering staat gepland voor halverwege 2023.

 

Wij danken Dennis Jonkers, Edwin van Extel en Harold van Heugten van Jetstone voor de opdracht.

De PCM power units leveren deze besparingen voor Jetstone op:

72.720 kWh

Elektriciteitsbesparing p.j.

47.195 kg

CO2 reductie p.j.

€ 9.366

Kostenbesparing p.j.

0,68 jaar

Terugverdiendtijd

Klanten met een PCM Power Unit van Duraflow: