Peka Kroef is een 100% familiebedrijf gevestigd in de Peel, een van oudsher hoogveengebied in de provincie Noord-Brabant. Onder andere familie Kroef heeft deze veengronden vruchtbaar gemaakt voor landbouw om er vervolgens aardappelen op te verbouwen.

Het familiebedrijf levert producten en diensten aan klanten in de marktsegmenten retail, foodservice en foodindustrie.

People, Planet, Potato

Peka Kroef onderneemt geheel circulair. Alles wat het bedrijf uit de natuur neemt om te produceren, geven zij in dezelfde of een andere vorm weer terug. Zodat er weinig tot geen grondstoffen verloren gaan in het proces.

De aardappelproducent ziet het als plicht verantwoord met het milieu en de beschikbare grondstoffen om te gaan. Een logische stap om het productieproces verder te verduurzamen is dan ook de plaatsing van een duurzaam koelsysteem in de serverruimte van het bedrijf. Duraflow gaat Peka Kroef daarvan voorzien middels Phase Change Materials (PCM).

3kW PCM Power Unit voor Peka Kroef

Duraflow voorziet de serverruimte van Peka Kroef van een 3kW PCM Power Unit. De Power Unit wordt door Duraflow geleverd, geplaatst en ingesteld voor het optimale resultaat.

PCM staat voor Phase Change Materials, waarmee de serverruimte (MER) op duurzame en energiezuinige wijze wordt gekoeld. De apparatuur van Duraflow slaat grote hoeveelheden warmte of koude lucht op en staat het pas weer af wanneer de omgevingstemperatuur daarom vraagt, waardoor veel energie wordt bespaard. Naast energie, besparen bedrijven ook kosten en draagt PCM koeling bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Wij danken Roger Bens van Peka Kroef voor de opdracht.

De plaatsing van PCM Power Units in de serverruimte van Peka Kroef levert de volgende besparingen op:

26.630 kWh

Elektriciteitsbesparing p.j.

17.283 kg

CO2 reductie p.j.

€ 6.843

Kostenbesparing p.j.

1,07 jaar

Terugverdiendtijd

Klanten met een PCM Power Unit van Duraflow:

Interesse of vragen?

Bent u geïnteresseerd in PCM koeling voor uw eigen bedrijf? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!