PCM koeling voor Fast & Fluid Management
PCM koeling voor Fast & Fluid Management

Fast & Fluid Management is wereldwijd de marktleider in het ontwikkelen, produceren en verkopen van doseermachines, schudders en aanverwante diensten voor toepassingen in de doe-het-zelfsector, retail en industrie. Sinds de oprichting in 1986, met het hoofdkantoor in Sassenheim, Nederland, streeft Fast & Fluid voortdurend naar innovatie en kwaliteit. Alle onderdelen, inclusief de software, worden intern ontwikkeld, wat zorgt voor optimale controle over de gehele productlevenscyclus. Met een wereldwijde afzet worden hun producten geleverd aan verffabrikanten over de hele wereld, wat resulteert in consistente, hoogwaardige oplossingen die aan de uiteenlopende markteisen voldoen.

Fast & Fluid Management was op zoek naar een moderne, energiezuinige methode om hun faciliteiten te koelen. De bestaande systemen verbruikten te veel energie, en het doel was om de energiekosten en CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.

De oplossing: PCM-koeling

De PCM koeling van Duraflow bieden een energiebesparing van meer dan 90% door het gebruik van faseovergangsmaterialen (PCM). Deze materialen wisselen tussen vaste en vloeibare toestanden, waardoor warmte efficiënt wordt opgeslagen en vrijgegeven.

Wij installeren een 3 kW PCM Power Unit bij Fast & Fluid Management. De verwachte resultaten zijn:

✅ Aanzienlijke energiebesparing: 20.323 kWh per jaar.
✅ Verminderde CO2-uitstoot: 13.190 kg per jaar.
✅ Snelle terugverdientijd: binnen 2,72 jaar.

Dankzij onze geavanceerde koelsystemen blijft Fast & Fluid Management zich ontwikkelen en actief bijdragen aan een duurzame toekomst.

Wij danken Fast & Fluid Management voor deze opdracht

Interesse of vragen?

Neem hiervoor contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Contact blog

Contact blog

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.