FOLBB Group is een toonaangevende Europese kartonproducent met een focus op nieuw vezelkarton. Het bedrijf produceert vouwkarton van hoge kwaliteit, welke gebruikt wordt om producten in de voedings-, farmaceutische en cosmetische industrie te verpakken. Ook de fastfood- en foodservicesector maakt gebruik van het karton van FOLBB Group.

Duurzaamheid voorop bij FOLBB Group

Je ziet het steeds vaker: producten met kartonnen verpakkingen. En terecht, karton is namelijk een duurzaam alternatief voor plastic verpakkingen. FOLBB Group draagt daarmee bij aan de vervanging van kunststof verpakkingen/plastic afval.

Maar niet alleen het product van FOLBB is duurzaam, ook tijdens de productie van de FOLBB-producten staat duurzaamheid voorop. Dan kan een duurzame koeloplossing voor de fabriek natuurlijk niet achterblijven.

4x een 6kW PCM Power Unit voor de fabriek in Eerbeek

FOLBB bestaat uit de twee bedrijven Folding Boxboard Eerbeek B.V. in Nederland en Baiersbronn Frischfaser Karton GmbH in Duitsland. Twee van de transformatorruimtes in Eerbeek worden door Duraflow voorzien van PCM Koeling. Duraflow plaatst 4 6kW PCM Power Units. De PCM Power Units worden bij Folding Boxboard Eerbeek geleverd, geplaatst en ingesteld door Duraflow.

PCM staat voor Phase Change Materials, waarmee de serverruimte (MER) op duurzame en energiezuinige wijze wordt gekoeld. De apparatuur van Duraflow slaat grote hoeveelheden warmte of koude lucht op en staat het pas weer af wanneer de omgevingstemperatuur daarom vraagt, waardoor veel energie wordt bespaard.

 

Wij danken Bart Streppel van FOLBB Group voor de opdracht.

De plaatsing van PCM Power Units bij Folding Boxboard Eerbeek gaat deze besparingen voor FOLBB opleveren:

64.824 kWh

Elektriciteitsbesparing p.j.

42.071 kg

CO2 reductie p.j.

€ 17.980

Kostenbesparing p.j.

0,71 jaar

Terugverdiendtijd

Klanten met een PCM Power Unit van Duraflow:

Interesse of vragen?

Bent u geïnteresseerd in PCM koeling voor uw eigen bedrijf? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!