Producten

Phase Change Material

Een innovatieve energiebesparende techniek voor het koelen van ruimten.

Water is een van de bekendste PCM’s. PCM-koeling maakt gebruik van de faseovergang van een vaste naar een vloeibare aggregatie-toestand. PCM’s koelen de omgeving door warmte-opslag tijdens het smelten van vast naar vloeibaar en verwarmen de omgeving door warmte-afvoer tijdens het stollen van vloeibaar naar vast.

Het eerste PCM ontwerp, voor het gebruik maken van energie uit een faseovergang, stamt uit het einde van de 19de eeuw. Toen gebruikte men verpakt ijs om producten langer te kunnen bewaren. Duraflow is er in geslaagd een faseovergang slim toe te passen waardoor het mogelijk is geworden om iedere ‘warme’ ruimte te koelen en het elektrisch opgenomen vermogen extreem te verlagen. Hierdoor ontstaat een hoge energiebesparing en zeer lage CO2-uitstoot.

Met PCM’s realiseert u op eenvoudige wijze energiebesparing en een zeer lage CO-2 uitstoot.

PCM’s zijn onderhoudsarm met een extreem lange levensduur (>25 jaar), geluidloos en slijten niet.

Met PCM realiseert u een kleinere installatie voor airconditioning en verwarming van uw bedrijfspand.

Koel uw ruimte middels de innovatieve ontwikkelde PCM toepassing van Duraflow.

PCM Power Unit

Klimatiseer uw ruimte! Duraflow is er in geslaagd een faseovergang slim toe te passen waardoor het mogelijk is om de temperatuur van iedere ‘warme’ ruimte te koelen en het vermogen te minimaliseren. Hierdoor ontstaat een hoge energiebesparing, zeer lage CO2-uitstoot en minder onderhoud.

De PCM Power Unit is beschikbaar in twee uitvoeringen:

  1. Cross flow uitvoering: met thermische gedreven verdringingsstromen.
  2. Down flow uitvoering: met de luchttoevoer via het vloerplenum.

Installaties mogelijk vanaf 3 tot 500 kiloWatt.

Datacenter Cooler

Een uniek comfort plafond! Stabiliseer uw binnenklimaat en voorkom temperatuur schommelingen middels een natuurlijke thermische accu.

Door gebruik te maken van de datacenter cooler ontstaat er een zeer bedrijfszekere, energie efficiënte, onderhoudsarme manier voor het koelen van ‘warme’ ruimten.

PCM Klimaatplafonds

Een PCM Klimaatplafond is een uniek plafondsysteem dat zorgt voor een optimaal comfort in elke leefzone. Middels een modulair plafondsysteem heeft u een thermisch comfortabel, akoestisch en energiebesparende leefzone. Het plafond is volledig af te stemmen op uw eigen uiterlijke wensen. Door de toepassing van een PCM Klimaatplafond is er energiebesparing van 45% mogelijk. Voor de integratie van verlichting kunt u kiezen uit diverse soorten (LED) armaturen. Deze unieke oplossing is toepasbaar in zowel in de nieuwbouw als ook in renovatie/revitalisatie van bestaande gebouwen.

Installaties mogelijk vanaf 100 m².

PCM Klimaatplafonds

Duraflow is er in geslaagd een faseovergang slim toe te passen waardoor het mogelijk is om de temperatuur van iedere ‘warme’ ruimte te koelen en het vermogen te minimaliseren. Hierdoor ontstaat een hoge energiebesparing, lagere CO2-uitstoot en minder onderhoud.

Een PCM Klimaatplafond zorgt voor optimaal comfort in elke leefzone. Het is een integraal ontwerp van design plafondsysteem luchtverdeling, verlichting en thermische opslag.

Interesse of vragen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak

Neem contact op