Brabantia

Het interieurmerk Brabantia staat bekend om haar praktische en stijlvolle producten voor in en om het huis. De duurzame producten maken jouw dagelijkse huishouden een stuk eenvoudiger. Prullenbakken, badkameraccessoires, was- en keukenproducten; je vindt ze bij Brabantia.

Naast duurzame producten, heeft het bedrijf nu ook een duurzaam hoofdkantoor. Recent heeft Brabantia de deuren van haar nieuwe hoofdkantoor geopend. Het Brabantse bedrijf wilde niet alleen duurzaam bouwen, maar ook een klimaatneutraal kantoor realiseren. Dit is mede door de plaatsing van een PCM Power Unit van Duraflow gelukt.

Nieuw hoofdkantoor voldoet aan BREEAM norm

Het hoofdkantoor is volgens de BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) normen gebouwd op een markante locatie aan de Leenderweg te Valkenswaard.

Eerder stond op deze locatie het voormalige hoofdkantoor, deze is gesloopt voor de bouw van dit klimaatneutrale hoofdkantoor. Dit nieuwe klimaatneutrale hoofdkantoor vervangt tevens het Brabantia kantoor aan de Haak.

Op de afbeelding: het opgeleverde klimaatneutrale hoofdkantoor voorzien van een Duraflow PCM Power Unit.

Meer informatie
Kantoor brabantia
Power unit PCM Brabantia

95% besparing door PCM

Ook Duraflow heeft een bijdrage geleverd om het hoofdkantoor te verduurzamen. Duraflow heeft de nieuwe serverruimte in het pand voorzien van een PCM koeling. PCM staat voor Phase Change Material, ofwel faseovergangsmaterialen. PCM is in staat om grote hoeveelheden warmte of koude op te slaan en pas weer af te staan wanneer de omgevingstemperatuur daarom vraagt.

De PCM Power unit van Duraflow zorgt voor een duurzame en energiezuinige oplossing voor het koelen de serverruimte van Brabantia.

Met de installatie van deze erkende energiebesparende maatregel voldoet het interieurmerk aan haar verantwoordelijkheid en verplichting om de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Meer informatie

Impact door PCM Power Unit Duraflow

Energiebesparing

29.083

kWh

CO2 reductie

18.875

kg

Terugverdientijd

2,5

jaar

Traditionele koeling

Energieverbruik

30.660

kWh

CO2 uitstoot

19.898

kg

Energiebesparing

% 0

p.j.

PCM koeling

Energieverbruik

1.577

kWh

CO2 uitstoot

1.023

kg

Energiebesparing

% 95

p.j.

INTERESSE OF VRAGEN?

Bent u geïnteresseerd in PCM koeling voor uw eigen bedrijf? Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 – 235 2350. Wij helpen u graag!