PCM – Datacenter Cooler

De PCM Datacenter Cooler verwarmt en koelt de toevoerlucht additioneel waardoor temperatuur en relatieve vochtigheid in het datacentrum stabiliseert.

Bedrijfszekerheid en energie-efficiëntie zijn steeds belangrijkere uitgangspunten bij het ontwerp en beheer van datacenters. Deze focus is gerelateerd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, economische motieven en duurzaamheid.

Door de aanhoudende groei van ICT raken bestaande datacenters voller en voller en worden er steeds meer energie-vragende componenten zoals koeling gevraagd. Dit heeft direct invloed op de vermogensdichtheid van de toegepaste IT-apparatuur.

PCM koeling

Door gebruik te maken van energieopslag in “Phase Change Materials” geïntegreerd in een Close Control Unit ontstaat er een zeer bedrijfszekere, energie efficiënte, onderhoudsarme manier voor het koelen van (micro) datacenters. Ofwel PCM koeling. De PCM Datacenter Cooler maakt gebruik van goed gezuiverde directe buitenlucht en verwarmt en koelt de toevoerlucht additioneel waardoor temperatuur en relatieve vochtigheid in het datacentrum stabiliseert.

datacenter - pcm koeling

PCM koeling

Hoe werkt de PCM-Datacenter Cooler?

In Nederland heeft een PCM-datacenter cooler drie stadia van koelen:

  1. Directe buitenlucht koeling via de bypass/mengregeling.
  2. Ontladen van PCM-materiaal en verwarmen van de toevoerlucht in verband met de relatieve luchtvochtigheid.
  3. Optioneel: additionele voorkoeling door een extra koelbatterij.

Doordat energie wordt opgeslagen in PCM-materialen is het mogelijk om de conditie van het datacenter altijd te controleren.

  • Wanneer het buiten koud is wordt op basis van mengen de juiste ruimtetemperatuur bereikt.
  • Bij hoge buitentemperaturen wordt de opgeslagen energie in de PCM-batterij benut om de ruimtetemperatuur constant te houden.
  • Bij lagere buitentemperaturen en/of ’s nachts wordt het PCM-materiaal automatisch weer geladen voor een volgende warme periode.

De PCM-datacenter cooler is voorzien van drie unieke regelkringen:

  • Een temperatuurverschil regeling over de servers/ICT-apparatuur: regelbaar van 7,5 tot 10 Kelvin. Deze regelkring waarborgt altijd een correct temperatuurdebiet door de apparatuur ongeacht of deze zijn voorzien van eigen ventilatoren, of niet.
  • Een luchttoevoertemperatuurregeling.
  • Een zomerse nacht ontlaadt regeling ter voorkoming van schokken in temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Deze regeling is voorzien van een calamiteiten schakeling. Door het zeer lage opgenomen vermogen kan de unit aangesloten worden op een UPS of worden voorzien van een eigen elektrische noodstroomvoorziening.

Interesse of vragen?

Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 085 235 2350.